.

.

zaterdag 3 maart 2012

Geld moet rollen!!!


oms zit het mee, soms zit het tegen.. en soms.. zit er gewoon helemaal niets.... ja geen inspiratie om te bloggen wellicht. En dan moet je het niet doen , heb ik door schade en schande geleerd.


Maar nu heb ik een nieuwe laptob... ja echt weer toB...want hij wilde een paar dingen niet doen. Vooral geen ander anti virus programma dan de reeds geïnstalleerde Norton. Die zal wel goed zijn, maar ik wil hem niet. In het verleden ben ik daar van teruggekomen. En ik heb er nog steeds geen goed gevoel over.


PRODUCTINFORMATIE
HP Pavilion DV7-6190ED laptop
Op zoek naar een notebook die snel gebruiksklaar is, en die zich soepel nestelt in je drukke bestaan? De HP Pavilion DV7-6190ED is ideaal om alles - van foto's tot financiën - te beheren, en hij ziet er met zijn strakke aluminium behuizing ook nog eens cool uit.

Jouw leven, jouw plezier
Snel gebruiksklaar! De nieuwe HP Pavilion DV7-6190ED met de nieuwste quad core processor, Beats Audio en 1.5 Tb opslagruimte  is ideaal om alles - van foto's tot financiën - te beheren, te delen, op te slaan en uit te wisselen.

Hij maakt je drukke bestaan makkelijker
Het leven is te druk om tijd te verspillen! Je houdt contact met familie en vrienden via de HP TruVision webcam en je kunt je muziek, video's en films gezamenlijk bekijken op het schitterende HD scherm met Beats Audio en vier luidsprekers voor een ongekend helder geluid.

Eenvoudig, functioneel en mooi
Hij doet alles voor je! De HP Pavilion DV7-6190ED bevat de nieuwste quad core processor, hoogwaardige video en de beste kwaliteit Beats Audio met vier luidsprekers - alles stijlvol ondergebracht in een aluminium behuizing met een strak, elegant design.

Wachtwoorden beschikbaar met één vingerbeweging
Moet je te veel wachtwoorden onthouden? De HP SimplePass vingerafdruklezer helpt! Aan de hand van de nieuwste exclusieve HP software zijn beveiliging en webwachtwoordbeheer met één vingertip geregeld. Zodat je snel aan de slag kunt.

Specificaties:
- besturingssysteem: Windows 7 Home Premium 64
- Intel Core i7 2630QM processor
- 2 GHz
- 6 MB L3 cache
- chipset: Intel HM65
- intern geheugen: 8 Gb DDR3 (2x 4 Gb)
- totaal aantal slots: 2 voor gebruiker toegankelijk
- uitbreidbaar tot 8 Gb DDR3
- gegevensopslag: 1.5 Tb harddisk (2x 750 Gb SATA, 5400 rpm)
- tot 12 Gb partitie voor systeemherstel
- Blu-ray ROM met SuperMulti DVD±r/r(w) dual layer
- mobiel entertainment: HP TrueVision HD webcam met geïntegreerde digitale microfoon (low-light)
- geïntegreerd 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN
- Intel 802.11 b/g/n
- Bluetooth draadloos netwerk
- multiformaat digitale medialezer voor Secure Digital kaarten en multimediakaarten
- gebruiksgemak: geïntegreerde vingerafdrukscanner
- 43,9 cm (17,3") HD+ High Definition HP BrightView LED scherm
- weergaveresolutie: 1600x900
- video: AMD Radeon HD 6770M (2 Gb GDDR5 gereserveerd)
- geluid: Beats audiosysteem met geïntegreerde subwoofer
- standaard toetsenbord met geïntegreerde numerieke toetsenset
- touchpad met ondersteuning voor multitouch bewegingen met aan/uitknop
- poorten: VGA, HDMI, 2x hoofdtelefoonuitgang, microfooningang, 2x USB 2.0, 2x USB 3.0, RJ45
- voeding: 120 watt netadapter
- 6-cels lithium-ion (Li-Ion) accuDaarnaast het simpele ge O-H  met wachtwoorden, installeren van programma's, gebruikers account. Easy Transfer was overigens niet eens zo easy als Microsoft je wilt doen geloven. Ik ben een hele middag en avond bezig geweest voor het overzetten van 50 GB.  Niet zo verwonderlijk misschien: mijn oude lap gaat niet voor niets op de schroothoop.  Die is volgens mij gewoon versleten. Maar hoe ik de juiste instellingen moest vinden, is me na lang gezoek pas duidelijk geworden. Trial and error. Ik bleef de melding krijgen dat mijn nieuwe lappie niet verbonden was met het zelfde domein als mijn oude lappie... en dat was dus wel het geval. Uiteindelijk heb ik gevonden waar je iets moest aanpassen.. in EasyTransfer de knop advanced gebruiken en daar de domeinnaam in de tweede regel aanvinken....maar het staat er niet dat je daar de domeinnaam moet invullen...ach...het is inmiddels toch gelukt. Al was het niet Easy...

Ik heb mijn Draakje nog niet geïnstalleerd en daar pak ik nu wel gruwelijk op mis. Maar goed.. het komt wel.

Vorige week was Tonny op controle bij de neuroloog. Hij heeft immers een herseninfarct gehad precies in zijn spraakcentrum op 2 januari jl. Het gaat redelijk met hem. De vermoeidheid, het concentratie verlies, het aan pakken van dingen is een typisch herseninfarct ziektebeeld. En daar kan hij nog wel even mee voort. Dus ik zal, denk ik, nog enige tijd langer mogen wachten op mijn nieuwe douche en het dichten van de schoorsteen en dakkapel lekken. Ach ja....zonder die klussen geklaard gaat het ook wel, maar toch.......

Ik mag de komende 2 weken op mijn controles. Ik heb besloten om gewoon alleen te gaan... neuroloog, revalidatie arts en oncoloog/internist.  Tussendoor de fysio, twee keer zelfs en oppas-oma.

Ik ben bijna door de cyclus Rad des Tijds heen. Dat zijn boeken van Robert Jordan, fantasy. Alleen het voorlaatste deel - deel 13 -  is nog niet als luisterboek verkrijgbaar. Ik luister momenteel naar deel 11, Mes van dromen. De laatste 3 boeken uit de 14 delige cyclus, zijn niet door Robert Jordan geschreven, maar wel naar zijn aantekeningen. De man was plotseling overleden. Brandon Sanderson heeft de serie voor hem afgeschreven.
Net toen Jordan aan het twaalfde, afsluitende deel zou gaan beginnen, overleed hij plotseling. Na twee jaar publiceerde een weinig bekende auteur het eerste deel van de driedelige afsluiting van de serie, gebaseerd op de nagelaten notities van Jordan. Het resultaat mag er zijn. Hij concentreert zich op twee verhaallijnen (Rand die moeite heeft zijn lot te aanvaarden, Egwene's poging de burgeroorlog te beeindigen), waardoor het plot weer focus heeft. Zijn stijl en karakterisering komen behoorlijk goed met die van Jordan overeen. Een uitstekende voortzetting van de serie, vergelijkbaar met de beste delen van Jordan zelf.
Ik ga nog even verder luisteren... gewoon lekker lui op mijn stoel

Iedereen een fijne avond en tot de volgende log

Oja, mijn klaartje: toch mijn tegengaan van de neerwaartste spiraal van onze economie. Geld moet immers rollen!!
3 opmerkingen:

 1. Mooi lappie joh! Ik heb er van de zomer een nieuwe aangeschaft, ook HP, ik heb nog steeds niet alles erop. Ook omdat mijn computer er zo handig naast staat natuurlijk met alles kant en klaar! Ja ik denk dat het met Tonnie een kwestie van geduld is en voorlopig blijft.Telkens een stapje toch? Sterkte weer met al je afspraken en alles meiske! XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi machietje Frieke , hoop dat hij je veel kan helpen ! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zoveel om op te reageren... Mijn laptop is ook aan het einde van zijn leven (vooral heel traag) maar ik zie er een beetje tegenop om een nieuwe te installeren inderdaad.
  De klussen in huis, die bij jullie wat blijven liggen, gaan hier de laatste tijd lekker vlot. Ik denk omdat manLief wat meer druk ervaart met ons kindje onderweg ;-)
  En dan het Rad des Tijds, ik wil de boeken heel graag lezen maar heb dat eigenlijk telkens uitgesteld omdat de serie nog niet compleet was. Nu is er eigenlijk geen excuus meer..! Over de 'nieuwe' schrijver heb ik ook veel goeds gehoord.

  Frieke, sterkte weer met alles voor jou en Tonny.

  BeantwoordenVerwijderen