.

.

zaterdag 16 juli 2011

Het ultieme loslaten

We waren gisteren bij haar. Ze zakt steeds verder weg. Gelukkig is er nu weinig pijn. De wegzakmomenten worden steeds langer. Ze kan zomaar ineens niet meer wakker worden.

Nee, ze komt niet meer naar huis. Al schreeuwt mijn hart het tegenovergestelde. Ik wil haar meenemen, verzorgen, vasthouden....

Maar ik moet loslaten. Weer loslaten, het ultieme loslaten...
Voor Janneke is het goed als het snel over is. Voor ons een hard gelag.

Lieve Jan
ik laat je los, ga maar meid,
reik naar de sterren
naar jouw sterren

mama

15 opmerkingen:

 1. we gaan er zo weer heen.. ze heeft een redelijke nacht gehad en is nu wat helderder. Ik houd mijn hart met beide handen vast.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat gaat het snel zeg. Wat moeilijk om het liefste wat je hebt zo ziek te zien met zoveel pijn. Ik hoop dat jullie vandaag een goede dag mogen hebben met elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje, wat gaat het snel. Ik had zo voor jullie gehoopt dat er nog een paar weken, misschien maanden zelfs, waren om, voor zover mogelijk, af te sluiten en nog wat mooie herinneringen te 'maken' samen.

  Ik hoop dat dat toch nog lukt, ondanks de korte tijd. Ik denk aan jullie!

  *knuffel*

  BeantwoordenVerwijderen
 4. omg, zo snel... wat moeilijk om haar te moeten loslaten... heel veel moed lieve frieke...
  en wil je janneke nog een knuffel geven van mij?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lieverdje ...ik wens je zoveel sterkte en meer......je kind loslaten......pfffff...maar spreek uit ervaring....als een kind zijn moeder moet loslaten ...voelt het ook zo zwaar....sterkte liefs knuffel van mij....xxx....

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh zo snel al, wat moedig dat jullie er zo kunnen over denken en zo mooi afscheid kunnen nemen. Mijn gedachten zijn al enkele dagen bij jullie. Dikke knuffels voor jullie en Janneke en heel veel sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O wat gaat het snel zeg...Het word moeilijk haar loslaten lieverd..een hel dikke knuffel vanuit hier en wil je Tony Janneke en Tim ook een knuffel geven in deze onmens moeilijke tijd...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het is niet te bevatten...
  Ik huil met jullie mee. Maar daar hebben jullie niks aan. Dit gaat wel heel erg snel allemaal..
  Heel veel sterkte en kracht! En nog veel liefdevolle momenten.
  Hier brandt een kaarsje voor jullie en voor jullie lieve, mooie Janneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Och Frieke, wat een dappere moeder ben jij voor je dochter, voor je dochters! Ik wens jullie allemaal de kracht om afscheid te kunnen nemen op jullie manier en tegelijkertijd de ruimte om niet altijd sterk te hoeven zijn.

  Liefs, Wiek

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik wist helemaal niet dat het al zo slecht met haar ging... Als ze er echt zo erg aan toe is, dan hoop ik dat ze geruisloos en zonder pijn in een andere wereld mag glijden... Ik denk veel aan jullie!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Oh mijn god, zo snel. Gaat het echt zo snel? Wat erg. Maar misschien ook, op de een of andere manier, voor haar toch goed? Of is het heel stom om dit te zeggen? Ik zag gisteren de foto van je mooie dochter en moet steeds aan haar en aan jullie denken. Wat is het toch ontzettend oneerlijk. Ik wens iedereen die van Janneke houdt kracht en sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ook ik schrik er van dat het zo enorm snel gaat. Mijn gedachten zijn ook hele dagen bij jullie, zeker nu ik de foto van jullie mooie Janneke gezien heb.
  Lieve Frieke en allen die haar liefhebben heel veel kracht om dit verlies te dragen.

  Liefs
  Sanne

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ook ik schrik hier heel erg van. Ik kom net terug van vakantie en nu lees ik dit. Ik wil jullie heel veel sterkte wensen en veel kracht. Ik hoop dat jullie nog een paar mooie dagen samen mogen hebben.

  Lieve Frieke en iedereen die bij julie liefhebben heel veel sterkte en kracht om dit vreselijke verlies te dragen

  Liefs karin

  BeantwoordenVerwijderen
 14. lieve frieke en familie. vanaf mijn vakantieadres een snelle krabbel van mij. ik leef zo met jullie mee en wens jullie alle kracht toe die jullie nodig hebben. heel veel hugs lieverd. groeten van janny

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ach meisje, wat verdrietig allemaal! Heel veel sterkte, heel veel sterkte, meer kan ik niet zeggen........

  BeantwoordenVerwijderen