.

.

zondag 24 oktober 2010

een stukje uit mijn leven.....

Omdat ik al zoveel vragen kreeg hier dus een beknopte versie.....
Nee, het gaat helaas niet zo goed..

.....Na 17 dagen ziekenhuis, mocht ik eindelijk naar huis. Met veel morfine in the pocket en andere pijnstillers. Wat is er nu aan de hand. Ik had last van pijn in mijn ribben links en recht, voor en achter. Maar links voor en achter het meeste. Verder heb ik hoge koorts gehad, en longontsteking. Dit alles was mijn toegangsbewijs voor het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Ik heb het daar niet echt rustig gehad… het ene onderzoek, na het andere…en al dat eten en drinken tussendoor en natuurlijk het bezoek (aapjes kijken) en de rondes van de dames en heren dokters. En wat is er uit gekomen?

Als 1ste kwam de conclusie: er is niets aan de hand. Wij allemaal in juichstemming natuurlijk. Deze werd de volgende dag alweer flink getemperd door een andere dokter….daarom moesten er nieuwe foto’s gemaakt worden. En een MRI. En die bracht al weer twijfel. Nou ja eigenlijk niet.

Maar om nu kanker echt te sluiten kwam er een pet-scan. Temeer ook omdat ik zoveel pijn bleef houden in mijn ribben ondanks de hoge score van de morfine. Uitslag van de petscan: uitzaaiingen.. Maar omdat ze niet precies weten waar de uitzaaiing zit, wordt er een ct scan gemaakt, en daarna een biopt.

De pt-scan hebben ze afgelopen donderdag gemaakt. Tenminste.. dat was de bedoeling. Maar ze hebben een MRI van gemaakt. Donderdag laat in de morgen kreeg ik het advies om naar huis te gaan. Er waren nu zoveel fouten gemaakt dat zelfs de heren doctoren het niet meer wisten.

Dus met het bezoek mee naar huis. Ikke blij natuur…en Tonny ook, iedereen wel, maar we wisten allemaal niet waar die pijn nu vandaan kwam. Na mijn thuiskomst heb ik een hele dag verslapen en ook vandaag bijna de gehele dag.

Na mijn hele slaap, ben ik maar eens gaan kijken wat er anders is gegaan….maar daar kom ik eerlijk gezegd niet uit. Ik weet inmiddels wel dat de PET-scan gebruikt wordt als laatste doorslaggevende scan. Maar niet voor mijn clustertjes dokters heb ik gemerkt. Voor hen is het clustertje doktertjes de uitsmijter van de dag…….. :)

En toen kwam er telefoontje uit het ziekenhuis met de mededeling: u wordt volgende week verwacht voor een biopsie. Dus geen operatie, die is erg riskant. Wanneer is nog niet bekend, hoe laat ook niet. Wie hem gaat uitvoeren???? Evenmin dus… Maar met een beetje mazzel komt er na al dat onderzoeken en na alle laten we het maar op miscommunicatie houden, een voor mij een positieve uitslag.

Ik heb op 2 november een afspraak met Knibbeler, mijn eigen oncoloog/internist.. gelukkig maar…slechts 1 persoon.

Grts

frieke

Het blijft dus roerig in mijn leven...en nog staats geen vervolg. Ja ze gaan overleggen en overleggen... en voor die biopsie moet een plekje gevonden worden....

Ik ga maar eens aan de thee en dan kijken wat ik op het forum kan doen...tenminste dat denk ik...maar het kan ook zo ander uitpakken...

lieve grts

11 opmerkingen:

 1. Het blijft onzeker, maar gelukkig ben je nu wel thuis! We hopen vanuit het noorden dat er snel zekerheid komt welke kant die ook opgaat want de onzekerheid is helemaal niet fijn.

  Dikke knuffel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oef ! Ollie is heel blij iets van je te horen ! Ollie wenst u veel sterkte in deze moeilijke periode van vragen en antwoorden !

  Frieke een dikke warme knuffel ! Ollie volgt...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. meismeismeis! Miste je hier en toen ook via twitter... Dus niet de geest die geen trek had waarom je niet op de digi-snelweg verscheen, maar de fysieke onmogelijkheid vanuit het ziekenhuis.
  Fijn je hier weer te treffen, ook al is het met onzeker nieuws.
  Vanavond branden we hier een kaarsje voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Denk aan je en brandt een kaarsje voor een goede afloop voor jou , wil je heel veel sterkte en kracht wensen...
  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. fijn om je hier nog eens te lezen, maar helaas met minder nieuws... snap je verwarring heel goed... veel sterkte met de tijd die nog komt en ik hoop vooral dat de pijn zo snel mogelijk over gaat... tot weer...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lieve lieve Frieke,
  Verschrikkelijk geschrokken van jouw bericht!Verleden jaar omstreeks deze tijd,het is niet te geloven,ging ik ook de molen....ik had verschrikkelijke pijnen waardoor ik eerst medicijnen sis en dan weer zo voorgeschreven kreeg....van alles werd en bleef ik misselijk(ben 12 kilo afgevallen).....totdat na vele onderzoeken borstscan,nieren leverscan tenslotte een botscan kreeg...en ja helaas voor mij was de uitslag niet zo gunstig.ik krijg nu iedere 4 weken een A.P.D.infuusdag vanaf 4 jan.2010 moet zeggen dat mijn oncoloog tevreden is over de waarde in mijn bloed,voel me ook beter als toen,nagelaten als ik de infuusdag heb gehad(pech ik ben twee drie vier dagen niet lekker,veel pijn in spieren en botten,maar gelukkig heeft dat niet iedereen).
  Ik neem iedere dag zoals die valt......soms kl....te maar ik tel vooral de positieve dagen...ik weet dat ook jij een beresterke vrouw bent...maar ook die beresterke vrouwen mogen ook weleens hun schouders laten zakken....Lieve Frieke ik hoop met heel mijn hart dat de uitslag voor jou positief zal/gaat uitpakken....ik duim voor je...en wil je lekker je troubles ff lozen...mag naar mij...ik zeg altijd ff klagen en dan weer positief denken...is ook een medicijn....lieverd hééél véél sterkte...Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 7. beste frieke
  ik wens je bergen van sterkte en goede moed.En ook zeer bekwame artsen toe.fijn dat je ons toch even schrijft hoe het je heen ten dage vergaat.Beste Frieke Je bent een echt klaartje van een vrouw.
  groetjes Novie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O lieve, lieve lieverd,
  ik zit even te huilen om zoveel stommiteiten! Wat een (mega)sukkels en wat een rotnieuws. Uitzaaiingen... Bah! Bah! En nog eens 1000 x bah!!
  Ik geef je even een hele dikke knuffel!! Kop op, hoor!! *knuffel*

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ooh, meid, wat een ellende, fout op fout en nu weet je het nog niet...... Ik ben wel blij dat ik even iets van je hoor, zeg! Hier wordt ook aan je gedacht. Ik ben niet van het kaarsje branden, maar ik zal voor je bidden (daar ben ik wel van)
  Sterkte, sterkte , sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hè wat rot voor jou. Ik brand een kaarsje hoor, ik denk aan je!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je eerste logje sinds tijden en dan een logje vol onzekerheden en twijfels: en pijn. ik vind het vreselijk om te lezen dat je zoveel pijn hebt.

  Ik hoop dat je snel zekerheid hebt (pokke-ziekenhuis met zoveel fouten), maar ik hoop nog harder dat je snel van je pijn af bent...

  Ik vind het vreselijk dat het niet goed met je gaat.

  ***knuffel*

  BeantwoordenVerwijderen