.

.

zaterdag 17 april 2010

Een klaagzang met krakkemikkige stem


En de zaterdag dient zich weer aan. Het belooft een zonnige dag te worden. Maar nu heb ik het nog niet warm. Hoogstens een beetje benauwd.

Gisteren ben ik heel druk bezig geweest. En ik heb helemaal niets gedaan. De drukte zat voornamelijk in mijn hoofd. Mijn kamer ziet er uit alsof er een bom is gevallen. Hoe dat komt? Ik weet het niet! Het is gewoon de algemene indruk die nu van mijn kamer heb. En ik kan op dit moment de moed niet verzamelen om er ook maar iets aan te veranderen. De drukte in mijn hoofd zit er nog steeds. En onwillekeurig gaan mijn vingers steeds naar de knobbel op mijn schildklier. Ik heb er last van. Zowel fysieke last doordat hij In de weg zit, op mijn stembanden drukt zodat ik een schorre stem heb van tijd tot tijd, en ik er steeds aan zit. Maar verder heb ik er ook een behoorlijke emotionele last van. Nog een paar dagen en dan is het woensdag.

En nu ik toch bezig ben: ook met mijn vingers gaat het minder goed. Het lijken wel varkenspootjes, worstvingers. ... mijn fysiotherapeut wilde ze stuk voor stuk  gaan inzwachtelen, maar we hadden het juiste materiaal niet. Dat wilde ik gisteren in de apotheek halen, maar ik kreeg het niet mee omdat ik geen goed recept had. Dus via de assistente van de huisarts heb ik een recept bemachtigd. Ik ben er gisteren echter niet meer uit geweest om het bij de apotheek op te halen. Dat komt volgende week wel.Ik moet vandaag wel naar het plein: ik wil naar de groenteboer, naar de drogist, en even naar de boekwinkel. Misschien dat ik ook nog even bij de Aldi binnen… ik denk dat ik dit allemaal doe, als Tonny boodschappen doet. Maar dat moet ik nog even met hem afspreken.

Mijn stem gaat het begeven: het blogje wordt niet echt veel langer. Zodra het gaat, kom ik ook weer bij jullie langs. Weet wel, dat jullie wel in mijn gedachten zijn!


Allemaal een hele fijne zaterdag. En ondanks mijn geklaag en gezeur heb ik toch een klaartje: ik kreeg een hele vrolijke lieve kaart van de Repel. Hij staat op mijn dressoir tegen mij te glimmen. Daar kan geen zon tegen op!
Frieke


17 opmerkingen:

 1. Luister naar je lichaam en neem niet te veel hooi op je vork. Geniet van het zonnetje.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve Frieke, kon je maar een knopje omdraaien zodat je hoofd wat rustiger wordt.
  Als je hoofd te vol zit, heb je gewoon geen energie voor andere dingen.
  Een muziekje helpt misschien, en lekker in het zonnetje zitten. Denk maar: je móet niks.
  Sterkte en van mij ook een virtuele knuffel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou meid, doe lekker rustig en inderdaad: ga in de zon!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik snap het best, sterkte meiske!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kan me goed voorstellen dat het allemaal niet zo goed wil nu. Sterkte hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Kan me voorstellen wat er in je om gaat.
  Probeer toch wat afleiding te zoeken, ook al zal dat moeilijk zijn.
  Ik denk aan je, en tot maandag!
  dikke knuf,
  Coralie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik kan me voorstellen dat je geen rust in je hoofd kan vinden nu, zeker niet als die knobbel fysiek ook zo aanwezig is. Dan kan je niet doen alsof het niet bestaat. Ik hoop dat men je woensdag in ieder geval duidelijkheid kan geven, dat het niets ernstig is en dat ze er op niet al te lange termijn ook iets aan kunnen doen. Want dat je er emotioneel last van hebt, dat is logisch met zulke spannende dingen, maar als je er ook fysieke klachten van krijgt, dan moet daar toch iets aan gedaan worden... Zeker omdat je voor veel dingen behoorlijk afhankelijk bent van je stem nu je handen het ook al niet zo goed doen.

  Wat een gedoe met de apotheek zeg. Ik hoop wel dat dat inzwachtelen gaat helpen voor je handen!

  En neem wat langskomen gewoon de tijd die je nodig hebt. Er is vast niemand die van je zal eisen dat je a la minute komt lezen als er een nieuw blogje is. Ik zou dat in ieder geval echt niet durven, gezien mijn eigen lees'gedrag' van de afgelopen weken. Gewoon lekker je eigen tempo aanhouden, die logjes lopen niet weg!

  Ik wens je een zonnige zondag toe, hoop dat je er lekker van kunt genieten en dat het je een beetje helpt om wat te ontspannen.

  Liefs,
  Renske
  Ps Sorry voor het gespam in je mailbox vandaag, maar ben nu weer helemaal bij hier ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. gewoon een hele dikke hou-nog-eventjes-vol-knuffel voor jou lieve frieke!
  begrijp het best dat je je niet echt lekker voelt met dit alles, de spanning, het fysieke ongemak, de schorre stem, enz...
  rustige aan doen en gewoon genieten van het zonnetje...
  en we zien je later wel weer...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. sterkte Frieke.
  vriendelijke groetjes van Novie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. He bah, wat naar. Ik weet niet zo goed wat te zeggen...maar ik ben wel blij dat het kaartje je een beetje heeft opgevrolijkt.

  Bijna woensdag meid, het lange wachten zit er bijna op. Ik blijf aan je denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een knobbel op je schildklier. Wat zegt de dokter daarvan. Kan het kwaad? Akelig dat dit alles zo tegenwerkt.

  Tjonge, ik heb een te traag werkende schildklier en denk...oei... dit kan dus ook nog. Confronterend.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Lieverd nog een nacht voor de uitslag.

  We wensen je heel veel sterkte morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Gaat het een beetje? Ik leef met je mee hoor! Als je geen stem hebt, kan je natuurlijk ook niet bloggen. Ik hoop maar dat je het allemaal een beetje redt met al die zenuwen...... Ik denk aan je.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Even bijgelezen.
  Wat hoop ik dat je op dit momment al gerustgesteld bent.
  Dat altijd maar weer afwachten is toch zo lastig.
  Ik had vijf jaar geleden twee tumoren in mijn schildklier. Ik hijgde bij alles wat ik deed omdat ze duwden op aorta en luchtpijp. Nu is die schildklier al lang weg. Maar dat gevoel, ik herken het.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat er ook komt, je bent niet alleen! Knuffel!!!

  BeantwoordenVerwijderen