.

.

maandag 15 februari 2010

van alles wat

Zoals ik al via twitter meldde, is het kotsen bij Tonny opgehouden. Dat is een hele opluchting. Nu doet hij niks anders dan slapen. Gelukkig heeft hij door dat hij drinken moet, hij drinkt dus thee met suiker. Door die suiker krijgt hij ook wat voedingsstoffen binnen. Wordt vervolgd ...

Om de een of andere reden zijn de spraakbestanden van mijn Draakje allemaal verdwenen. Ook de microfoon input was weg. Ik heb hem dus weer opnieuw moeten instellen. En op dit moment wil hij ook niet alle commando's meepakken. Als ik niet zo afgevlakt was door de medicatie zou het me ergeren, maar dat doe ik gewoon niet. Ik heb hem opnieuw ingesteld en ik ben er mee aan het werk. Ik zie wel waar het schip strandt, en of het werkelijk strandt. Ik denk het niet!

Alles is nog steeds wit en de temperatuur geeft 2° onder nul aan. Volgens Evelien is het 4° onder nul, want dat geeft de auto aan. Het maakt niet uit: vriezen doet het toch! Ik moet wel lachen om mijn katten. Zij zijn gewoon om uit de vijver te drinken ondanks dat er een bak drinkwater naast hun brokken staat. Op zich is dat helemaal niet erg, ze redden zich wel. Zelfs nu een groot gedeelte van de vijver bevroren is. Omdat wij in constante luchtpomp hebben, blijft een gedeelte van de vijver vrij van ijs. Onze katten moeten dus naar dat gedeelte toe. Dus wat doen ze: heel voorzichtig brengen ze hun gewicht op de dikke ijslaag aan en schuifelen naar de rand. Als ze klaar zijn met drinken, gaan ze achterwaarts terug. Op de een of andere manier weten ze dat het ijs hun gewicht nu houdt. Het wordt tricky als het een beetje gaat dooien.

Ik vind het heel vervelend dat de Olympische Spelen zo laat worden uitgezonden. En anders ergens overdag. Maar ik heb overdag niet altijd tijd om te kijken, of zin om te kijken. Negen van de 10 keer krijg ik hoofdpijn van het volgen van de televisie. Volgens mij heeft dat te maken met de pixel opbouw. Teveel turen naar het scherm van mijn laptop heeft hetzelfde effect. Vandaar dat ik ook heel veel tekst die ik via mijn Draakje neerzet lekker lui achterover in mijn stoel uitspreek. Ik zie het scherm niet eens, dat doe ik pas als ik de tekst gaat controleren. En hoe langer ik met Draakje werk, hoe beter het gaat. Maar goed, ik had het over de Olympische Spelen ik heb gisteren naar schaatsen gekeken, en eergisteren ook. Via Eurosport heb ik schansspringen gezien maar dat was dan ook alles, en dat vind ik jammer. Misschien zijn er nog niet meer onderdelen bezig, maar dat kan me niet voorstellen. Nee, ik vind de covering niet erg best. Ik zit niet op een levensloop van een schaatsster te wachten. Ik wil meer actie sport te zien. En het liefst gewoon 's avonds op een normale tijd.

Allemaal een fijne dag. Kijk uit met de gladheid dat je niet valt. Vier je carnaval, heel veel plezier. En natuurlijk heb ik een klaartje: een heel ondeugende Jaimey was even hier. Ik heb een tekening van hem gekregen. Hij hangt op de koelkastdeur.

4 opmerkingen:

 1. Gelukkig dat Tonny langzaam weer een beetje opknapt! Nu maar flink slapen, dan herstelt hij hopelijk snel!

  Balen van je spraakbestanden. Dan moet het hele leerproces weer opnieuw beginnen, erg vervelend als je zo lekker op weg was. Wel grappig trouwens, af en toe herken ik ergens een 'foutje' van de spraakherkenning, zoals nu in de tweede regel 'doordat' in plaats van 'door dat'. Echt van die dingen die je ook niet ziet omdat het gewoon een normaal woord is. Dat vind ik nog wel eens moeilijk, wil altijd graag foutloos schrijven en als er dan fouten ontstaan, dan baal ik daar van. Maar ja... Al doende leert men. En ook het Draakje leert naarmate je het langer gebruikt.

  Ik vind het ook jammer dat de spelen vooral snachts op tv zijn, maar ja, dat komt natuurlijk door het tijdverschil. Gelukkig is er wel heel veel terug te kijken via nos.nl/os2010. Niet alle wedstrijden van alle sporten worden volledig online gezet, maar wel samenvattingen. En het schaatsen kan je via www.afstandgemist.nl terug kijken.

  Grappig dat jullie katten zo goed doorhebben dat ijs spannend kan zijn. Hopelijk blijft het nog even vriezen voor ze. En anders maar hopen dat het ijs in 1 nacht weg is, dan is het niet zo heel erg link.

  Fijne dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat fijn dat hij niet meer spuugt....zolang je spuugt blijf je zwakker dan zwak.

  hoe red jij je, nu hij zo ziek is? dat moet zooooo zwaar zijn!

  mag ik me even richten tot je draakje: draak, gedraag je, zij heeft je nodig en zonder jou krijgen wij geen mooie logjes en twittertjes. Dus: gedraag je en rap wat!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Blij dat Tonny beter is !
  Neen karnaval is niets voor Ollie !
  Oranje doet het goed op de spelen , houwen zo !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gelukkig lees ik hier dat Tonny weer beter is. Fijn. Ik ga snel door naar het volgende logje want ik heb weer eens een achterstand. Dat komt door dat reizen.

  BeantwoordenVerwijderen