.

.

zondag 7 februari 2010

Teloorgang

Daar zit ik dan, in mijn grijs roze huispak, een kopje thee, tabletten, en een boterham. Naast mij hebben de kinderen van de buren een reuze lol. Hier probeert Mau mij te verleiden tot spelletjes. Ze slaagt er niet in. Ik ben gewoon lamlendig. De tabletten helpen niet meer lijkt het wel, mijn hoofdpijn blijft ook 's nachts, mijn handen en voeten vreselijk zeer... en ik ben ontzettend verkouden. Nee, ik ga vandaag niet naar mijn moeder. Ik bel zo meteen af. Zo, en nu heb ik genoeg gekankerd, over tot de orde van de dag.

Ik heb mijn Draakje geüpgrade van Standard naar Preferd. Dat heeft even nog wat voeten in de aarde gehad. In het begin maakte hij dezelfde startfouten als de standaard versie. Maar na lang zoeken had ik het conflict gevonden en de oplossing daarvoor. Het bleek dat Visual basic in de knoop lag met het update programma, dus een paar keer in het register iets veranderen en het probleem was uit de wereld . Ik hoopte dat ik met deze versie zelf startcommando's kon toevoegen. Dat kan ook wel maar alleen als tekst of als afbeelding. Helaas niet in een script om een toepassing te starten. Daar heb je de professional versie voor nodig. En die vind ik veel te duur. Wat ik wel met deze versie kan doen, is laten teruglezen en ik kan via een memorecorder teksten op de computer zetten. Moet ik wel een memorecorder hebben.

Gisteren heeft Tonny een heel stuk van zijn eigen kantoor opgeruimd. Hij was er eergisteren al mee begonnen, maar gisteren kwamen de puntjes op de i. Er hoeft alleen nog een lamp opgehangen te worden. Zo zien jullie maar: de wonderen zijn echt de wereld nog niet uit .

Ook de soap met de gemeente gaat nog even door. Nee, ik kom niet in aanmerking voor huishoudelijke hulp. Ik heb immers een volwassen dochter thuis wonen. Dat is niet het geval, maar de gemeente wil hier niet aan. Volgens de burgerlijke stand staat ze hier ingeschreven . Je kunt van de gemeente toch niet winnen. Dus heb ik deze keer Evelien gevraagd om zich te laten overschrijven. Dat kon via Internet, want het was een overschrijving binnen een gemeente. Ik bel Loket Wegwijs op en vertel dat Evelien zich heeft overgeschreven. Dat kunnen ze meteen zien. "Oh nee, dat kan niet, overschrijven moet schriftelijk gebeuren."" Eh, zij heeft het net bij Internet gedaan en dat is bevestigd "... nou, dat moest naar gevraagd worden. Weer in de wacht ... weten jullie hoeveel tijd we wachtend aan de telefoon doorbrengen? ... en de meter maar lopen ... eindelijk komt ze terug." Ja, dat kon dan wel als er binnen de gemeente was."" Eh….het was binnen de gemeente….. dat had ik al gezegd ... " en ik zei hoopvol : "nu is het wel in orde hè?" Niets was minder waar: het moet allemaal schriftelijk bevestigd worden van de ene afdeling naar de andere afdeling, en dan moet het uitgezocht worden, en dan zouden ze eens kijken of ik hulp toegewezen kon krijgen. Ik vraag me dus af waarom ik een hele medische keuring heb gehad bij het CIZ. Als toch de gemeente zelf wil beslissen. Om een lang verhaal kort te maken: volgende week heb ik geen hulp, heel misschien de week daarop, maar dan is het carnaval, dus de week daarna. Arme Monique, ze komt in een vuil huis terug .

Ik heb een E.D.I.T. gemaakt. Je kunt het vinden op mijn andere weblog: "Een kopje thee ...?" Ga daar gerust ook eens kijken. In mijn zijbalk staan de linken.
Allemaal bedankt voor de beterschapwensen….heel lief… een fijne zondag en mijn klaartje: ik kreeg gisteren van Tonny een "cup of plants" een grote stenen kop en schotel met 3 vetplantjes erin….

3 opmerkingen:

 1. Ik hoop voor je dat je je snel wat beter voelt, het is tijd voor het zonnetje en het voorjaar he.

  Hoe update je draakje dan? ik vind hem ideaal moet hem alleen nog ff nu instaleren, moest me pc formateren wegens een virus grrrrr.

  Wat een gedonder bij de gemeente zeg pffff ze kijken ook echt niet verder dan je neus lang is he, ik kreeg ook bijna geen hulp omdat Bart er is, tja die moet werken toen kon ik 3 uurtjes in de week krijgen, terwijl er een gezin draaiende gehouden moest worden..

  Wat lief van Tonny, ik ken die bakjes wel,die zijn heel leuk he.

  Ik wens je een fijne zondag en hopelijk knap je op

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ooooow, om moedeloos van te worden dat bureaucratische gedoe. En al die tijd die je daaraan kwijt bent. Brrrr, ik word er akelig van.
  Ik hoop dat het goed komt en dat je gewoon hulp krijgt. Verdikkeme!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. NIet normaal zeg die gemeente. Dat bureaucratische gedoe daar wordt je toch helemaal gestoord van?

  Khoop dat je je snel weer beter voelt meis.
  Knuffel, klaar

  BeantwoordenVerwijderen