.

.

zaterdag 27 februari 2010

"Rozegeur en marjolein"

"De buren hebben naast ons weer eens ruzie en ik hoor
Hem vloeken en haar krijsen
Dat komt bij ons niet voor"
om maar eens een bekend nummer van Herman van Veen te gebruiken ... en nu draait er harde muziek. Het is een bekend ritueel op zaterdag en zondagochtend. Alle andere dagen is hij vroeg weg ... ik heb verder vrij weinig contact met hen. Ik mis het ook niet. We zeggen "gedag" als het zo uitkomt, dat is meer dan ik van mijn andere naaste buren kan zeggen. Gelukkig heb ik wel een goed contact met de overburen en de buren een paar huizen verder. Want contact in je buurt is belangrijk. Niet dat je elke dag daar op koffie moet, maar een praatje af en toe is nodig om het contact te onderhouden. En natuurlijk de helpende hand toesteken. Dat doe ik voor mijn naaste buren ook wel, maar ...

Inmiddels gaat het wel weer met mijn overgeven. Ik kan het weer binnen houden. Enkel de hoofdpijn blijft, maar daar hebben ze paracetamol voor uitgevonden. Dus straks wel even wat boodschappen doen, en morgen toch naar Utrecht de verjaardag van Gijs vieren.

Ik heb een natte ronkende Mau op schoot. Het regent. Gisteren had ik met mijn fysiotherapeut er over dat ik dan toch liever sneeuw heb. Daar word je niet zo nat van. En als er sneeuw ligt dan lijkt de wereld lichter, regen maakt de wereld muisgrijs, zeker in dit gedeelte van dit jaar. Als zij er af springt omdat ik koffie wil pakken, zie ik dat mijn hele broek vuil is. Zodra ik weer zit, ligt zij weer op mijn schoot. Ach, ze is oud, en geniet van de warmte van mijn benen. Ik geniet wat minder, want ze heeft van die lange nagels die zij lekker in mijn been slaat. Maar ze staat niet toe dat wij haar nagels knippen. Of je moet helemaal onder gekrast willen zitten ...

Draakje doet vandaag niet precies wat hij moet doen. Hij is een beetje onwillig. En ondanks het bestraffend toespreken, gaat het niet beter. Dus ik heb hem de hemel in geprezen, maar ook dat heeft niet geholpen. Daarom ga ik dit logje maar sluiten. Morgen weer een dag, o nee, dat zal wel maandag worden.

Allemaal bedankt voor de beterschapswensen, ze hebben geholpen! Een fijne dag en mijn klaartje: ik heb een nieuwe USB hub, eentje van zeven poorten, ter vervanging van mijn kapotte poort op mijn laptop. En ik heb een ultra dunne mobiele harde schijf aangeschaft waar ik al mijn luisterboeken op kan zetten, ter vervanging van de logge HD die bij mijn kantoor computer hoort. Nee, ik heb geen schip met geld binnengekregen, ik heb gewoon mijn extraatje van het UWV van deze maand goed besteed.

6 opmerkingen:

 1. dat vind ik dus wel jammer van in de stad wonen, je kent je buren eigenlijk niet echt... nu ja, dat hangt er ook van af natuurlijk! ik heb wel wat contact met mijn onderbuurman (ook alleen, met een dochtertje) en met een overbuurvrouw, en verder zeggen we elkaar gedag, maar toen ik vroeger meer buiten het centrum woonde, had ik meer contact met de buren... mis dat wel een beetje (maar ja, doe zelf ook niet echt moeite)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hè, wat naar, ruzie! Je kan er je oren zo moeilijk voor sluiten. Ik hoop dat je snel opknapt meid! En als je weinig buren hebt om mee om te gaan, heb je in ieder geval een hoop logvriendinnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eens met baasbraal! Sterkte met je buren en fijn dat je iets minder misselijk bent...en gelukkig heb je je blogland nog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sneeuw maakt de wereld wat lichter en regen maakt het net somber, dat vind ik ook. Nu zal de lente wel rap komen.
  Goed dat je weer wat beter bent!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje, 'gezellig' die buren.... Blijf je nog wel even rustig aan doen??

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoop dat het weer beter gaat? Niet fijn zulke buren. Ik word daar altijd nerveus van, van ruziestemmen. Gelukkig schijnt de zon hier. ziet er toch heel wat fleuriger uit! knuf!!!!

  BeantwoordenVerwijderen