.

.

maandag 8 februari 2010

Herpakken is de boodschap...

Vanochtend heb ik een afspraak met dokter gemaakt. Ik kan morgen om half 10 terecht. Ach, ik hoef niet per se vandaag te zien, morgen is ook goed. Zeer onwaarschijnlijk dat ik morgenochtend hulp krijg dus ik kan naar de dokter.

Gisteravond had ik al vroeg mijn laptop uit. Ik heb even naar het songfestival gekeken, makkelijk in het gehoor liggend liedje, en een jonge Marianne Weber heeft gewonnen. Niet helemaal mijn keus: ik was voor Loekz. Het was over het algemeen een hele Brabantse aangelegenheid. En de act van vader Abraham was vreselijk. Wat een aanfluiting voor hoofden van juryleden. Verder wil ik er geen woord over vuilmaken.

Momenteel luisterlees ik de Delta Deceptie van Dan Brown. Ik ben wel steeds de draad kwijt, maar die is goed op te pakken. Het is wel een intrigerende geschiedenis. Ondanks dat het fictie is, kun je je voorstellen dat zoiets gebeurt.

Het maken van Edits en Elfjes is erg leuk om te doen. De moeilijkheid zit hem in de regel dat je op elke regel een goede zin moet zetten en niet een doorlopende zin van de vorige regel. Gelukkig kennen wij in Nederland een heleboel zinnen die weergeven wat we bedoelen zonder dat er een werkwoord in staat. Ik denk als ik een tijdje hiermee bezig ben dat ik ook de schrijfopdrachten van Plato kan maken: een W-300.

Het ziet er toch naar uit dat ik zelf moet strijken deze week. De planning voor huishoudelijke hulp wordt vrijdag en maandag gemaakt en daar zit ik dus niet bij. Maar ik ben niet van plan hier nog druk om te maken. Ik heb door dat ik me heel veel richt op dingen die niet goed gaan, in plaats van op dingen die wel goed gaan. Dat kost heel veel energie, veel meer dan kan ik opbrengen. Nu heb ik de laatste weken toch wel heel wat voor mijn kiezen gekregen, maar dat is allemaal verleden tijd. De uitwerkingen komen nog wel in deze tijd voor, maar ik moet me daar niet meer druk om maken.

Ik ga me richten op dingen die ik kan. En één ding wat ik goed kan, is omgaan met computers en software. Verder kan ik koken, strijken, koffiezetten, theedrinken, wandelen, fietsen, tafeltje dekje spelen, weblogs schrijven, werken met PSP, televisiekijken, Tonny helpen bij de computer, telefoneren, wc schoonmaken, wasbak schoonmaken, poezen aaien, poezen eten geven, telefoneren, kussens opschudden, was opvouwen , bedden recht trekken, ... allemaal in mijn tempo en op mijn manier, maar ik kan het allemaal wel, min of meer pijnlijk.
Ondertussen is de koffie koud geworden, maar nog wel te drinken. Allemaal een hele fijne dag, geniet van wat je doet, en natuurlijk heb ik een klaartje: achter mijn wolken schijnt de zon! Ik weet het zeker!

14 opmerkingen:

 1. nou, zet "lieve aandacht schenken aan anderen" ook maar op je lijstje van wat je wel nog allemaal kan. En niet iedereen kan dat, neem dat maar van me aan, dus heel waardevol!
  En ik weet absoluut zeker dat de zon schijnt, ook al zien we haar niet altijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zeg dat wel ! Heidi !

  En dan zeg je dat ge nieks kunt !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik geef Heidi helemaal gelijk daar heb ik niks aan toe te voegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. en ook ik sluit me aan bij heidi!
  en volgens mij kan je nog een heleboel meer hoor...
  goed voor jezelf zorgen, is er nog zo eentje...
  heel belangrijk hoor, zeker voor ons, toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Yes you can!!!

  Goedzo, sterkte morgen bij de dokter. Groet Roelien

  PS. Fijn dat je de titel van het liedje niet noemt, want je krijgt het de hele dag niet meer uit je hoofd..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Yes you can this all Frieke
  ga ervoor meidje

  Knuf, Anie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. en ja Heidie heeft gelijk.Eigenlijk is aandacht een kostbaar geschenk wist je dat Frieke?
  groetjes van Novie die stiekem de zinnen toch laat doorlopen in de volgende zin hahahah

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Applausje voor jezelf !!!
  Sterkte morgen bij de dr.
  Yes we can !!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Sterk
  soms zwak
  wil ik zijn
  niet verloren in pijn
  blij met wat over is
  begin ik aan mijn andere leven
  met zoveel nog om door te geven
  bouw ik opnieuw op de resten een bestaan
  bouw aan mijn mozaiek om verder te kunnen gaan

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat goed van je en wat sterk: focussen op alles wat je wel kan. TOP!!

  Er ligt een award voor je klaar bij mij. Omdat ik bewondering voor je heb.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @ Trudie.. wat mooi meid...echt uit het hart.. alleen je hebt een E.D.I.N. gemaakt.. (en dat is negen..)
  @Repel: ik heb het gezien... dank je...
  @Novie: tja.. dat is enkele regels met voeten treden...LOL
  grts

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Sterkte morgen bij de dokter!

  Ik vind het zo knap dat je je richt op wat je wél kunt in plaats van wat je allemaal niet meer kunt!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Frieke, maar je kan die schrijfopdrachten van mij ZO ook schrijven hoor. Het hoeft allemaal niet perfect te zijn. Ik heb liever een imperfecte Frieke die met gevoel schrijft dan helemaal geen Frieke. Ik zou het heerlijk vinden als je mee doet. Op jouw manier en op jouw tijd.

  Vandaag ben JIJ mijn Klaartje. En waarom? Omdat je precies de woorden van mijn broer gebruikte. Je gaat doen wat je goed kan. Dat deed hij ook. Tot op het laatst de reuma hem velde was hij een voorbeeld. Jij bent ook een voorbeeld. En jij bent niet weg. Je leeft, en hoe!! Daarom ben jij mijn Klaartje. Van jou leer ik.

  BeantwoordenVerwijderen