.

.

zaterdag 28 november 2009

Van grijs naar zonlicht

Het regent, en het ziet er grijs uit. Helemaal geen weer om naar buiten te gaan, om boodschappen te gaan doen, of gewoon om ergens op bezoek te gaan. Ergens in mijn achterhoofd had ik het plan opgevat om bij mijn moeder wat te gaan inpakken. Onze Magda zou er dan ook zijn. Want alleen inpakken dat doet mijn moeder niet. Ze heeft gisteren de glazen van de ene kast naar de andere kast gesjouwd. Op mijn vraag of zij ze allemaal gebruikte, zei ze nee. Toen vroeg ik natuurlijk waarom ze ze niet allemaal had ingepakt. Logische vraag toch! Haar antwoord verbaasde me, of eigenlijk ook niet, "Ik weet niet hoe dat moet, ik kan dat niet. " Magda en ik heb er gisteren stiekem om moeten lachen. Ze is 78 jaar, en heeft haar hele leven al als een prinsesje geleefd. Tenminste, zo noemt onze Magda het, ik noem het gewoon lui. Maar dat heb ik al een keer hier gezegd. En ongetwijfeld zal ik het nog meerdere keren herhalen.

Momenteel ben ik een video aan het omzetten van de video camera naar de computer. En daarna op DVD branden. Dit had ik gisteren ook al gedaan, maar toen was er iets misgegaan. Er zat geen geluid bij. Dus vandaag overnieuw. Tonny heeft graag dat ik er vier maak. Dat is niet erg, het kost alleen maar tijd. En die heb ik in overvloed. We hebben nog wel gekeken of Tonny een Firewire aansluiting op zijn computer heeft zodat het voortaan zelf kan doen. Maar dat is niet het geval. Dus ik zal het zelf moeten blijven doen want wij komen niet op elkaars computer. Gek? Ik weet niet, het is hier zo.

Gisteren ben ik begonnen met hormoon therapie. Ik slik Tamoxifen. Voorlopig eerst 15, dit vanwege de mogelijke bijwerking. Daarna zien we wel.

Gisteren kreeg ik ook een ontzettend akelig telefoontje van het UWV. Mijn aanvraag schijnt niet in orde te zijn. Er ontbraken nogal wat stukken. Toch heb ik alles opgestuurd, wat ik in mijn bezit had. Ik kon aan de vrouw aan de andere kant van de lijn niet duidelijk maken dat ik de stukken echt niet had, dat deze bij de werkgever zouden moeten liggen, maar dat ze daar waarschijnlijk ook niet lagen anders had ik ze wel gehad. Ik moet zeggen dat ik het me erg aantrok. Ik was helemaal van slag. Gek dat zo'n voorval, waar je eigenlijk zelf niets aan kan doen, je zo van je voeten kunt slaan. Ik heb meteen Annelies gebeld. Zij was niet op school aanwezig, dus ik heb even met Marjan gesproken. Dat was erg gezellig. Later belde Annelies terug. Ook zij had het UWV gesproken en zij zou op maandag met Erik Ticheler bellen om de ontbrekende spullen in orde te krijgen. Ik ben benieuwd.

Hoera, het is weer de tijd van het jaar. Gezellig kaarsen aan. Ik heb dat nu ook. En het blijken allemaal geurkaarsen te zijn die we van de Ikea hebben meegenomen. In de grote windlichten zitten nu sinaasappel kaneel geurkaarsen. En het ruikt echt gezellig. Vanuit de buren komen de Sinterklaas liedjes me tegemoet. Ach, dat is altijd maar even. Ik heb hier dan ook helemaal geen geluid aanstaan.

Ik las op Janneke's Baas-Braal blog dat zij bezoek had gehad van de Secret Santa. Zij had een foto van de haar gekregen cadeautjes geplaatst. Wat ik me nu afvraag: wie doen er allemaal mee met de Secret Santa en op welke blogs kan ik de foto's van de cadeautjes zien. Ik ben daar best nieuwsgierig naar. Misschien moet ik alle bloggen bij Tess maar gewoon langslopen. … al zou dat wel niet kloppen omdat niet iedereen op haar blog rol meedoet, of omdat er mensen meedoen die niet op haar blog rol staan. Hier moet ik even over nadenken. Misschien dat een van mijn lezers het antwoord weet.

Inmiddels zijn we weer een paar uur verder, ik schrijf dit blog altijd in fases. Ik heb zoveel tussendoor te doen, tenminste dat meen ik ... de zon schijnt, en eigenlijk ziet het er best mooi uit nu buiten. Ik ga kopje thee pakken, allemaal fijne dag, en mijn klaartje: Tonny wil een foto van Luna maken. Dat wil alleen niet zou lukken: elke keer als Tonny aanlegt, komt Luna naar hem toegelopen. En dat is al verschillende keren gebeurd ... ik moet hier stiekem om lachen.


9 opmerkingen:

 1. Gewoon zelf beginnen met de secret Santa!! Is bij Ciska (http://kobusenco.com/) ook ooit een enorme *hit* geworden!! De kadootjes bleven stromen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. geen idee hoe je daarachter kan komen, van de secret sante, heb het me ook al afgevraagd.. vooral omdat niet iedereen zijn pakej op hetzelfde moment zal sturen hé! ik doe in elk geval wel mee, maar moet nog aan mijn te sturen pakje beginnen...

  hé, en wat de regen betreft... er vallen altijd meer druppels naast je dan op je, ... dit vond ik een super goeie!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. klinkt wel leuk Wondelgijn, maar ik heb te weinig "lezers/reageerders" op mijn blog denk ik daarvoor....maar wie weet.......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het was de bedoeling dat de pakjes op hetzelfde moment werden verstuurd, ik had gezegd 18 december. Ik maak wel een lijstje, geen nood :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat naar van die papieren, daar wordt je inderdaad nerveus van , het gaat wel om je geld toch? Ik ben eeb beetje boven water, nog niet helemaal, maar ik hoop dat het komt. Dit weer doet me geen goed(wie wel) ik heb het dan weer ijskoud en dan weer warm. Als het weer nu eens besloot wat het wilde? Hee, dank je wel voor je lieve kaart, dat kikkert op hoor! Ik zie het voor me, met de poes, hahahaha, als ze niet willen, willen ze niet. Ik hoop dat je nu eens een beetje beter erdoor komt met de hormonen, zonder gekke dingen. Waarom ben je zo boos op je moeder? Of althans waarom erger je je zo aan haar? Dit is toch niet nieuw, meidje verspil er je energie niet aan, ze is bijna 80, dat verander je niet meer hoor. Witte paardjes worden geen werkpaarden. Hoop dat je een hele fijne zondag hebt morgen, dikke knuffel: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tess, volgens mij heb je in je blog staan: ..uiterlijk 18 december ... volgens mij kan je dan tot en met 18 december versturen... en kan iedereen tussen nu en 20 december die mee heeft gedaan een pakje van zijn/haar Secret Santa verwachten...

  He Trudie.. is dit geen leuk idee voor ons Kippenhok?....

  grts

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kan me voorstellen, dat het vervelend voor je was het telefoontje van UWV. Die dingen moeten gewoon goed gaan, daar moet je geen extra energie in hoeven te steken. Maar kennelijk kan dat niet.
  Ik heb mijn zorgverzekering ook al 3 x gebeld over mijn oedeemtherapie, het wordt uitgezocht, maar ondertussen ben ik een maand of 3 verder en ik heb nog geen antwoord.
  Dus binnenkort maar eens een klacht indienen!

  Ja, gezellig hè, die kaarsen en waxinelichtjes in huis. 'n Glaasje wijn en mijn avond kan niet meer stuk! Ondertussen zit ik sterren en kerstmannen te haken. En vanavond heb ik tussen het haken door gevulde speculaas gemaakt.
  Het geurt hier nu ook heerlijk....

  groetjes en morgen een fijne zondag,
  Coralie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En weer is het zondag en weer zit ik met koffie je log te lezen...wat naar, dat soort akkefietjes waar je niks aan kan doen. Ze zijn natuurlijk jokkerij gewend, maar als je dan zelf tegoedertrouw bent komt dat hard aan.

  Ik heb nieuwe kandelaars besteld bij Tuttemerull....ik ga ook aan de kaarsen...fijne zondag meid: ik ga een offieciele 10 kilometer lopen hier in het dorp!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat vervelend dat de papieren niet in orde waren bij het uwv, moet je daar je energie in gaan steken terwijl je dat wel in andere dingen kan gaan doen.

  Gezelig he kaarsjes aan, wij hebben dat ook en dan gezellig de haart aan, lekker de gordijnen dicht en genieten maar. Na zaterdag komt de kerstboom hier weer in huis, ook dat vind ik heel gezelig. De gezelige tijd komt er weer aan :):)

  BeantwoordenVerwijderen