.

.

donderdag 11 juni 2009

wolken

Ik had gisteren besloten om eens zonder hulpmiddelen te gaan slapen.. nou dat is dus niet gelukt.. ik lig te draaien en te draaien en kan nergens liggen zonder pijn.. maar goed dat kan ik dus vanmiddag ook aan Knibbeler voorleggen..

Het boek "Dromen van mijn vader" van Obama heb ik nog niet uit... ik ben wel al over de helft.. het luistert lekker weg, maar ik weinig echte tijd hè..straks heb ik weer een uur zeker tijdens het wachten in het ziekenhuis...

Momenteel kijk ik een beetje naar BBC 1 .. er is een man die cloudspotter is.. hij heeft een fotoboek meegenomen.. en hij laat wat voorbeelden zien..er schijn t een hele vereniging te zijn wereldwijd 27 landen 16500000 leden ..de wolken hebben allemaal een naam en een punt.. de wolken die niet zo vaak voorkomen hebben een hoog nummer... je laat zien dat je een wolk gezien hebt, door er een foto van te maken, hem determineren en dan doorsturen naar de commissie.. leuk onderdeel...ik denk dat ik eens opzoek ga naar zijn boek.. het is leuk iets te herkennen immers... en nu geen kasteel of dom ergens in een land, maar soorten wolken.. let op: geen vormen zoals wij vroeger deden...Ik heb het even op gezocht.. de man is Gavin Pretor-Pinney en zijn boek The Cloudspotter's Guide.

Mijn ontstekingsremmers (naproxen) zijn op.. ik laat het maar even zo... het is niet over terwijl ik dus nu 2 weken die pillen slik..er is wel iets verbetering, maar eigenlijk ook niet..

Gisteren ging het na Fieke zo slecht dat ik mijn leerlingen toch heb afgebeld.. het moet niet gekker worden.. ik heb vooral moeite met scherp stellen van mijn ogen: focussen zoals dat heet...ik ben benieuwd wat mijn nieuwe bril doet.. hij zal in ieder geval de schittering wegnemen..

Schildklierdementie.. lijkt me lastig Trudie.. helpen daar de medicijnen niet tegen.. mijn schildklier is nog steeds eenzijdig opgezet... ik zal vanmiddag daar met Knibbeler over praten..ik heb ondertussen een hele lijst....

Het kijkt grijs buiten en het regent... toch zijn de vogels buiten druk in de weer..in en uit het voederhuisje vliegen ze .. ja ze willen toch eten en liefs gemakkelijk hè..

Ik ga mezelf een kop thee maken.. misschien krijg ik het wat warmer..

fijne dag allen
grts

3 opmerkingen:

  1. Jammer dat het niet is gelukt ,dat slapen. Misschien is het nog iets te vroeg om dat te proberen. Sja het is lastig en nee de thyrax helpt er niet bij. Trouwens dat focussen en de lichtflitsen heb ik ook, ik zou zeker de schildklier na laten kijken en verder onderzoeken. Het is voor mij een ramp als we in voor of najaar met een laagstaande zon in de auto zitten. Dat geflikker van de zonnestralen door de bomen en op de weg geeft mij erg veel last.alles wat flakkert eigenlijk, ik kan ook niet in een kaars kijken of naar de lamellen turen. Wat een interessant boek over die cloudspotters, zal het zo ook eens opzoeken. Het verbaast mij altijd weer wat mensen toch allemaal uitzoeken en interessant vinden, ik had er nooit opgekomen, kleine geest die ik ben.Het is hier ook grijs en ik mag zo weer naar de fysio, maar das binnen. Ben benieuwd hoeveel kilo ze nu weer aan rug en benen gaan hangen.Ik hoop dat je gesprek met Knibbeler wat oplevert voor je, knuf: Trudie

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ollie is een starspotter en de wolken hangen voor het moment erg in de weg en moet zijn telescoopje werkloos laten. De maantjes van Jupiter zijn zo gaaf te zien voor het moment! Spijtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ik duim dat je gesprek met knibbeler (vind ik zo'n grappige naam!) wat oplevert en je weer een heel eind in de goede richting duwt meid! en verder ook een dikke knuffel!

    BeantwoordenVerwijderen