.

.

maandag 22 juni 2009

Mooiste huis

Wat een kwart fles wijn al niet kan doen hè.. ik heb zowaar wat geslapen.. gisteren kwamen Janneke en Timmie nog even.. Tonny was schieten en Timmie viel op zijn luie stoel in slaap.. Janneke en ik hebben alles nog eens even bespreken en een fles aangesproken... ja nog steeds een chardonnay ...maar nu ligt de laatste fles eenzaam in het grote flessenrek in de kelder... alle andere flessen, waaronder ook water en water en water, oja en water natuurlijk, zijn op.. de meeste wijn echter is richting Middelrode gegaan.. van de 18 wit en 12 rosé die ik in december 2007 daar heb neergelegd, heb ik er 3 over gehouden... ach...het lag er toch maar hè...de rode wijn boven uit het flessenrek gaat minder hard ergens anders heen.. van de 12 flessen heb ik er nu nog 4..... volgens Janneke zijn wij erfelijk belast.. zowel mijn vader als moeder konden en kunnen er wat van.. mijn moeder tuttert nu minimaal 1 fles sherry per week leeg en zeker 3 flessen wijn... en ze is alleen...ach als ze dat nu lekker vindt.. zo 's avonds laat voor de tv....ik heb er in ieder geval geen moeite mee.. ook niet met drank.. ik kan heel heel goed zonder...

Ik was vandaag wat later beneden... gewoon om de tijd te doden want ik zoek het niet om iets aan te pakken nu...dat komt wel..mijn to do lijstje van vandaag..
1. de was uit de douche
2. de strijk
3. de vaatwasser leeghalen
4. ziekenhuis
5. wat opruimen
6. leerlingen

wel een lijst vol...maar niet onoverkomelijk..ik heb mijn hoogste hakken aan.. die van 8 centimeter...waar die foto van was.. ach ik moet toch wat..
als ik nu wankel.. oei oei.. niet aandenken.. ogen fixeren, borstbeen lang maken en schouders los.. hahahaha..

Magda is nog niet thuis... het worden een paar nachtjes meer..nu denken ze weer aan een darmontsteking.. pfff... laat ze maar snel iets vinden, dan kan er wat gebeuren..
Jammer dat ze in het Groot ligt anders kon ik straks even langs haar lopen..

Ondertussen is het raar weer.. het kijkt grimmig maar ik heb de achterdeur gewoon open en zit binnen in een hemdje...

Ik heb even niets te melden. oja ik heb mijn boek uit..."De Partner" van John Grisham..spannend, intrigerend, luistert lekker weg.. gisteren ben ik begonnen met "De Rainmaker" ook van Grisham..
Jullie horen wel wat het verloop is... zowel van de boeken als van het ziekenhuis..
fijne dag

Ach en mijn klaartje...een lief gedichtje dat Janneke me toestuurde..Mooiste huis
Ina Sipkes de Smit, 1934


Als je durft te geven
is liefde het
mooiste huis om in te wonen

je moet de ander vertrouwen
vrij laten
niet elkaars bezit willen zijn

het wortelt zich, de liefde aardt

het heeft te maken met de wil
dat de ander het goed heeft

de ander gunnen dat hij geniet

liefde is houden van de ander
zoals hij is en weten
dat ook jij mag zijn zoals je bent

Update.. ik heb hersens en ze liggen allemaal mooi in hun pannetje..geen uitzaaiingen of andere gekke dingen... Garssen wilde me tabletten geven en ik heb nee gezegd.. het viel hem tegen geloof ik dat ik een vrijwel cafeïne-loos mens ben..daar moet ik dus mee verminderen.. maar vandaag was ie gewoon een goede dokter hoor.. donderdag vervolg via de oncoloog...

4 opmerkingen:

 1. Hoi , fijn dat alles op zijn plaats ligt. Ben een beetje moe ook, moest vandaag alweer oppassen. Deb is thuis en had vandaag een onderzoek. Woensdag weer. Maar goed, je bent dus bijna door je wijn, wij ook , we geven ook alles weg, hahahahaha! Sterkte meiske, met het lopen op je hakken , knuf: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. je vertelt er niet bij of het van die brede blokhakken zijn, of die griezelige naaldhakken brrrrr...

  ik loop er niet graag meer op, maar dat komt vooral omdat ik tegenwoordig alles lopend moet doen, en het me ook niet meer zo goed kan permitteren s´avonds nog moeier te zijn, als ik al ben, want van lopen op hakken ben ik aan het eind van de dag wel altijd helemaal kapot.

  Maar het kleedt wel mooi af, vind ik, veel beter als een schoentje met lage hakken...

  maar ach, tegenwoordig rules praktisch denken hahaha


  ik wist het niet van je hersenpannetje, maar met kanker heb je altijd het nare risico van uitzaaiingen, dat klopt...
  ik wens je nog een heel lang leven vol klaartjes toe, lieve frieke, jouw log is voor mij heel inspirerend, het is een cliche maar waar, door alle drukte en dingen, waar ik wat minder de controle over heb, vergeet ik toch te vaak om blij te zijn met wat ik wel allemaal heb en dat is toch eigenlijk heel veel...

  sinds ik log, kom ik op sites als die van jou, waarin mensen het beste uit hun dag, uit hun leven naar voren halen en dat laat me een manier van met het leven omgaan zien, waar ik veel van kan leren.

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig dat je hersens nog liggen waar ze horen te liggen en dat er niks op te zien is.
  Nee je bent even medicijn af he dus dan ook geen nieuwe,denk dat de dokter je heel eigenwijs vind hihi.

  Hakken nee ik loop op pumps en dat vind ik genoeg je ziet me echt niet op 8 cm lopen hihi en als ik het zou doen dan zou het lijken of ik dronken ben :):)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat zou Ollie allemaal meemaken met zo'n hoge hakken. Ollie geloofd dat er niets meer om hem heen nog zou veilig zijn.
  En voor de verdere uren van dag steun Ollie je met een warme knuffel !!!

  BeantwoordenVerwijderen