.

.

woensdag 18 februari 2009

weer uitstel

Gister laat in de middag belde de huisarts terug. Hij had dr.Knibbeler gesproken. Zij herkende jeuk niet als klacht bij Trastuzumab, maar gaf ze meteen aan: dat wil niet zeggen dat het niet kan of zo is.. Logisch dat zij ook geen geneesmiddel wist tegen de jeuk welke wij (Lips en ik) niet al hadden geprobeerd. Er is afgesproken dat ik de kuur 3 weken uitstel.. dus daar heb ik vanochtend al voor gebeld...nu is het afwachten of de jeuk verdwijnt of in ieder geval minder wordt.. dat kan ik nu nog niet zeggen.. de hele nacht ben ik doorgejeukt...nee mentholpoeder helpt niet, antihistaminetabletten ook niet, zelfs de corticozalf geeft geen resultaat.. net zo min als taletten van die soort.. en dat is echt een paardenmiddel..
Wel kreeg ik een middel tegen zenuwpijn voorgeschreven.. amitriptyline... ik mag één tablet per dag.. indien nodig 2.. ik lees net dat de pijnstillende werking na 2 weken pas intreedt.. dat dacht ik al want ik heb er gisteravond wel één ingenomen, maar even zo goed vanochtend heel vroeg al paracetemol.. met de bijwerking niet auto rijden ben ik niet zo blij.. ja ik weet het die heet anders maar het is wel het resultaat.. vandaar... niet dat ik kan rijden met die pijn enzo.. maar nu heb ik weer medicijnen die daar tegen zijn..en dat voelt toch weer anders.. nouja.. als ze maar helpen..al is het pas echt over 2 weken...

grts

4 opmerkingen:

 1. Dag Friek, kom hier nog eens bij jou langs...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hopelijk helpt de uitstel lieverd en kom je zo van de jeuk af want dat lijkt me ook een echte ramp....
  Nu dus drie weken stoppen en daarna? door of is er wat anders?

  Wens je in ieder geval een fijne dag en doe rustig aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop zo voor je dat het ten eerste duidelijk wordt dat het echt aan de Trastuzumab ligt. Met iets concreets kun je wat doen. Je ziet ik ben thuis, ben erg ziek, dus kon niet mee naar Engeland. Ik duik mijn bed weer in en wens jou toch een dag met wat goeds erin toe! Knuf: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Friek,

  Gelukkig heb ikzelf geen ervaring met kanker, helaas wel met vriendinnen en ex schoonmoeders met kanker, maar wel met Amitriptilyne en gigantische huiduitslag met afschuwelijke jeuk en eczeem.
  Mijn allergische reacties en eczeem komen opzetten als ik minder weerstand heb, meer stress en meer moe ben. Ik ben op dergelijke momenten allergisch voor van alles en nog wat. Een van de dingen wat dan onder andere jeuk veroorzaakt is wasmiddel met parfum bestanden. Ook mensen met te veel parfum kunnen voor een allergische reactie zorgen. Ook meerdere huidcrèmes en artikelen voor in bad veroorzaken heel veel jeuk en huiduitslag. Ook mijn honden en papegaai kunnen bijdragen aan allergische reacties. Als ik voor mijn doen goed in mijn vel zit heb ik weinig last van allergische uitslag. Ook mijn man heeft jeukende ervaring opgedaan met medicijngebruik en waspoeder met parfum. Sinds de waspoeder met parfum hier in huis verbannen is hebben we beiden minder jeuk.
  Ik gebruik al jaren Amitriptilyne tegen a-typisch Aangezichtspijn. Mijn huisarts gaf het advies om de Amitriptilyne langzaam op te bouwen. Eerlijk gezegd weet ik niet meer precies hoe het schema was. Ik begon met 10 mg Amitriptilyne en voerde dit op in meerdere dagen of weken tot 30 mg. Voor mij was 30 mg voldoende om de pijn te verdragen.
  Ik ben van mening dat de Amitriptilyne in mijn geval niet had gewerkt zoals het nu aan jou is geadviseerd. Er is onderzoek naar gedaan wat Amitriptilyne in het verkeer doet. Ik geloof dat 70 milligram Amitriptilyne in het verkeer geen problemen veroorzaakt als het lichaam gewend is aan een vaste hoeveelheid Amitriptilyne. Deze gewenning duurt ongeveer 14 dagen. Op het Internet is terug te vinden wat Amitriptilyne in het verkeer doet. Mijn ervaring is dat het CBR zonder problemen een rijbewijs verlengd als er sprake is van beperkt Amitriptilyne gebruik. Dit geldt voor meerdere medicijnen met een gele sticker maar dan wel onder voorwaarden dat het lichaam gewend is aan een vaste hoeveelheid.

  Ik wens je sterkte met alles.

  Groetjes Jac

  BeantwoordenVerwijderen