.

.

donderdag 11 december 2008

aardappelkoekjes


wat doe je als je gekookte aardappels over hebt??? maak er aardappelkoekjes van..

Ingrdiënten:
200-300 gram koude gekookte aardappels
2 eieren
wat scheutjes kookroom
1 afgestreken eetlepel bloem
zout, peper, bieslook
vloeibare bak en braad

Bereiding

pureer de aardappels met een staafmixer bijvoorbeeld in een kom. Voeg de eieren toe en meng alles door elkaar. Voeg wat kookroom toe, de bloem, wat zout en peper en maak en dik glad "beslag". Is het beslag te dik of te klonterig, voeg dan nog wat kookroom toe.. goed mengen. Knip bieslook naar smaak en roer dat door het beslag.

verwarm in een koekenpan de vloeibare bak en braad. Schep met twee lepels kleine hoopjes beslag in de pan als de bak en braad warm genoeg is. Duw de hoopjes wat plat als koekjes...bak de koekjes aan één kant tot ze goudbruin zijn, draai ze dan om en bak de andere kant. Haal ze daarna uit de pan, laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer ze warm bij bijvoorbeeld de scholfilet in wijnsaus.

smakelijk

1 opmerking:

  1. Hoi Frieke,
    Weer eens een groet van mij. Hoe gaat het nu met je, is de misselijkheid weer wat afgezakt?
    Vervelend van je handen, kan me voorstellen dat je het vervelend vindt om afhankelijk te moeten zijn.
    Hou moed meid en veel sterkte!
    Knuf Maaike

    BeantwoordenVerwijderen