.

.

dinsdag 14 oktober 2008

Soesjes

Een snel recept voor heel veel doeleinden.

Ingrediënten:
50 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram boter of margarine
2 middelgrote eieren
1 dl water
wat zout
Verwarm de oven voor op 220 graden

Bereiden:
Breng het water met het zout en beter aan de kook in een schone pan. Temper je gas, en voeg in één keer al je bloem toe. Roer nu tot het deeg als een bal van de panbodem loslaat. Let op dat je geen klontjes krijgt. Dit is even een tricky gedeelte maar lukt uiteindelijk wel als je je vuur niet te hoog hebt staan.

Doe het deeg in een droge schone kom, klop één voor één de eieren er doorheen. Het tweede ei pas toevoegen als het eerste ei volledig glad door het deeg is opgenomen. Roer nu door tot je een mooi glanzend deeg hebt.

Breng met behulp van twee koffielepels hoopjes van het beslag op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet het deeg in de oven op gasstand 5-6, 220 graden elektrisch, 180 graden hete lucht. Doe de oven de eerste 10 minuten NIET open. Anders storten de soezen in.

De soezen zijn klaar als ze licht aanvoelen (ongeveer 20 minuten, ligt aan de grootte)

Serveren:
Laat de soesjes afkoelen, maak een opening aan de zijkant en vul ze af met een zoete of hartige vulling: slagroom, banketbakkersroom, kaas...ed.
Geef zoet gevulde soesjes als je wilt een topping van poedersuiker, fondant of chocolade

Als je veel soesjes hebt en je vult ze met vanilleijs kun je ze opstapelen in piramidevorm en overgieten met warme chocoladesaus voor een profiterole. Dit is een lekker nagerecht.

Overgebleven lege soesjes kun je goed invriezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten