.

.

maandag 4 augustus 2008

chemopraat

langzaam maar zeker sluipen de effecten van de chemo mijn lichaam binnen.. ik verzet me tegen de dubbele gevoelens daarvan.. misselijk, moe, teneergeslagen, wispelturig.. ik wil dit niet dus ik richt me op mijn positieve kant.. morgen weer een dag... aan het eind van deze week komen de 2 herstelweken... ik geef niet toe en niet in... maar natuurlijk zorg ik wel goed voor mezelf.. ik loop me niet voorbij.. no way..
de misselijkheid blijft, maar gelukkig hoef ik niet te braken.. van links en rechts krijg ik opmerkingen van: o dat komt nog wel...dat had ik ook..ik ken iemand die... enzovoort.. maar laat ik hieraan nou geen boodschap hebben.. als het zo is merk ik het wel.. ik weiger me daar druk om te maken en daardoor niet deel te nemen mijn sociale leven... want dat zou toch het resultaat zijn.. bang om over te geven: thuis blijven... me hoela..
het slapen gaat wonderwel... niet meer zo onrustig als vorige week.. ik had dit wel verwacht, maar het klopt ook... blij toe dat ik mijn gevoel over mijn lichaam en geest niet kwijt ben.. dat ik nog naar mezelf kan luisteren... ja het is allemaal wat.. een klein rotbultje en moet je zien wat het me brengt aan "behandelingen" en de daarbij behorende complicaties..

het lijkt vandaag een mooie dag te worden.. niet te warm, niet te koud.. ik heb nog geen echte plannen voor vandaag.. maar die opwellingen komen ongetwijfeld..

2 opmerkingen:

 1. Sja zo is het , je krijgt ergens een bobbeltje en je bent meteen geen baas meer over je eigen lijf. Controle weg, wat pompen ze er in, anderen beslissen. Dat lijkt mij ook nog het moeilijkst om mee om te gaan, niet eens het idee van ik heb kanker. Doe maar zoals jouw goeddunkt, behou de controle zoveel mogelijk en laat de anderen maar lullen. Niemand is hetzelfde, geen enkel bevalling is hetzelfde en geen enkele chemo is het zelfde, kortom we zijn allen uniek.
  Sterkte met het vinden van jouw weg meidje, dat gaat je lukken!!!!
  Knuf: Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Altijd de sterkste verhalen, de een had alle bijwerkingen, de ander totaal geen last. Zolang jij jezelf blijft aanvoelen is alles dik in orde. Slaap de minder goede dagen weg, dan gaat het vlugger. En geniet dubbel en dik van al je goeie momenten!
  Het ziet er inderdaad uit dat het een leuk dagje wordt vandaag, dus zet je met een boekje in het zonnetje en enjoy!!

  Dikke knuffel

  BeantwoordenVerwijderen